Skip to: main navigation | main content | sitemap | accessibility page

 
 
 
 

The Old Bakehouse, Tuckenhay, Devon

The ambitious brief for this 5 bedroom house involved the conservation and complete renovation of a dilapidated character property in the heart of Tuckenhay.

In order to achieve this, the existing building was stripped back to its basic shell by removing all internal non-load bearing walls, an existing asbestos roof together and external cement render previously added in the 1960s. The reinstatement work involved new internal sheeps wool insulation, external lime render, green oak timber frame and natural slate roof.

The resultant project incorporates high quality finishes throughout, together with excellent environmental standards whilst providing robust flood defences against the tidal Bow Creek alongside which the building sits.

Key environmental benefits include:

  • Re-use / renovation of an existing building structure
  • High levels of natural thermal insulation (sheep wool)
  • Use of recycled and/or recyclable materials wherever possible
  • Solar-thermal panels (hot water)
  • Reinstatement of local building materials to help prolong original fabric

Services delivered:

Concept Design / Planning Applications / Technical Design / Construction / Sustainable Design / Historic/Listed Buildings

Back to projects

 

Are you planning a similar project?

Contact us today for a FREE, initial discussion about a possible project you have in mind.

Contact us today