Skip to: main navigation | main content | sitemap | accessibility page

 
 

Browse by category

New Cafe, Building Refurbishment and Landscaping Works, Wellington School

LED Architects are involved in a number of on-going new build and refurbishment projects at Wellington School in Somerset.Cafe 37

Cafe 37 is a new educational facility which has recently been awarded planning permission. It will provide a flexible space that can be used as both a Senior Boy’s Common Room and a teaching / presentation area.   

blog-image

The proposed single storey building will link with the existing café, which was originally designed as a book store. It has been designed to have a distinct visual identity, whilst remaining in keeping with the existing cafe and its surroundings. It will be constructed using a simple timber structure with the main Glulam portal frame expressed visually. There will be generous glazed gables at both ends and an extended canopy to create shelter from the elements over the main entrance.

Building Refurbishment and Landscaping Works

The project comprises refurbishment and alterations of two medium-scale buildings together with new external landscaping proposals and has recently been submitted for planning permission. The site opens onto South Street and forms an important approach to the school chapel, within the Wellington Conservation area. 

The existing AV teaching block (below left) was constructed in the mid 1960s while the Dukes building (below right) and associated landscaped spaces were constructed in the early – mid 1980s.

p1100267    p1100756

The proposed elevational changes to these buildings have been designed to give the buildings greater identity and provides a more contemporary appearance, whilst respecting the heritage of the conservation area. Both buildings will have new glazing and entrance canopies suspended from the existing structure to create an architectural ‘link’ between them.

View Towards AV Building

View Towards Dukes Building

A new central landscaped ‘quad’ creates both a visual and physical  link to the school chapel, whilst enhancing accessibility and way finding. It offers an important focal area and meeting space for students & staff.

Plan Showing Proposed Layout